Autor ZH_Sabahudin    Nedjelja, 21 Septembar 2014 02:39    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 20.09.2014.

Poštovani posjetioci naše internet stranice,

Medina21 9 (2)Ovogodišnji projekat Tehničke podrške, kao što vidite, započeli smo informacijama koje se tiču priprema i polaska bosanskohercegovačkih hadžija koji će, uz Allahovu pomoć, ove godine zijaretiti sveta mjesta i obaviti petu islamsku dužnost, te informacija o odlasku i dolasku aviona. Prvi avion je, hvala Allahu, uspješno poletio sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a njegovo slijetanje se desilo u 1:55 sati na aerodromu u Medini.

Ove godine Asocijacija hadžija Zul Hulejfa iz Novog Sarajeva je obezbijedila sredstva za odlazak samo jednog člana na hadž i zbog toga će sadržaji biti znatno skromniji u odnosu na prethodne godine, ali se nadamo da ćete biti adekvatno informisani o aktivnostima naših hadžija i zadovoljni našom uslugom. Ove godine ćemo pripremati video žurnale koje ćemo svakodnevno postavljati na našu internet stranicu, fotografije i hadž biltene o aktivnostima bosanskohercegovačkih hadžija i biti vam od pomoći na našoj internet i Facebook stranici.

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da našim hadžijama olakša obavljanje pete islamske dužnosti i da bude sa svima nama zadovoljan! Amin!

Ažurirano ( Nedjelja, 21 Septembar 2014 09:10 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.