Autor hadži Đevad Koldžo    Nedjelja, 21 Septembar 2014 21:04    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 21.09.2014.

Medina21 9 (28)U toku današnjeg dana hadžije koje su otišle u Medinu sa prva dva aviona su već imali priliku da namaze obavljaju u džamiji Muhammeda a.s. Drugi avion sa hadžijama je poletio sa zakašnjenjem od tri sata, a uz to je imao i među slijetanje na aerodrom Heraklion na otoku Krit u Grčkoj. Razlog međuslijetanja je točenje goriva aviona, i mada ranije nije bilo najavljeno, takvo što smo očekivali jer se ista stvar dešavala i prethodnih godina. Najvažnije je da su sve naše hadžije dobro i zdravo. U ovom momentu pratimo polijetanje trećeg aviona, koji će kako smo već najavili poletjeti oko ponoći. Sve vezano za letove možete pratiti ovdje.

Naš hadžija Samih je već poslao fotografije koje možete pogledati u galeriji, ali i prvi video zapis na kojem se vidi kako se lahko dolazi od hotela do džamije Muhameda a.s.

Hadžijama koji lete trećim avionom želimo ugodan let i mebrur hadž.

Ažurirano ( Nedjelja, 21 Septembar 2014 21:14 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.