Autor Tarik Omerhodzic    Ponedjeljak, 22 Septembar 2014 23:23    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 22.09.2014. godine

Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo upravo je poletio četvrti avion sa bosanskohercegovačkim hadžijama sa brojem leta BIE 9342 čije slijetanje ako Bog da očekujemo u Medini u jutarnjim satima. Više informacija o odlascima i dolascima pogledajte u našoj rubrici klikom ovdje. Pored redovnih informacija za danas smo vam pripremili novi video izvještaj i video žurnal te više fotografija iz Medine sa našim hadžijama i hadži-hanumama. Sutra, uz Allahovu pomoć planiramo ispratiti i preostala dva aviona sa našim hadžijama i putem naše internet stranice, te facebook profila, informisati vas o navedenim aktivnostima te pripremiti video i foto izvještaje. Zamolimo Uzvišenog Allaha da se našim hadžijama i hadži-hanumama smiluje, olakša obavljanje hadža i sa svima nama bude zadovoljan, amin.

Ažurirano ( Utorak, 23 Septembar 2014 00:14 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.