Autor Tarik Omerhodzic    Utorak, 23 Septembar 2014 23:22    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 23.09.2014.godine

Posljednje grupe bosanskohercegovačkih hadžija i hadži-hanuma su sa petim i šestim avionom hairli napustili Bosnu i Hercegovinu i hvala Allahu uspješno sletili u grad Božijeg miljenika Muhammeda a.s. prelijepu Medinu. Član naše asocijacije i glavni nosioc projekta Tehnike podrške za hadž 2014 hadži-Samih Selimbegović redovno nas izvještava o aktivnostima naših hadžija i sve to bilježi kroz rubrike video izvještaja, žurnala i fotografija koje možete pogledati u rubrici tehnička podrška.

U Medini će hadžije pored redovnih namaza i dobrovoljnih ibadeta u džamiji Poslanika Muhammed a.s. zijaretiti i određene znamenitosti kao što su Uhud, mjesto na kojem se desila značajna bitka između Muslimana i mušrika te džamije Kuba i Kibletejn, poznate džamije u neposrednoj okolini Medine. Već sutra će prva grupa bosanskohercegovačkih hadžija, iz prva tri aviona posjetiti ove znamenitosti a vama dragi posjetioci predlažemo da nas pratite i dijelite s nama sadržaje koje svakodnevno postavljamo na našu internet stranicu.

Ono što je također važno spomenuti jeste da su sve naše hadžije dobro, da su smješteni u luksuzno opremljene hotele koji se nalaze u neposrednoj blizini džamije Poslanika a.s. a čiji položaj ste također mogli pogledati u nekoj od prethodnih vijesti i da svi zajedno uživaju u Medini i njenom predivnom mirisu.

Zamolimo Uzvišenog Allaha da olakša našim hadžijama, da im ukabuli ibadete i da nam se hairli vrate, amin. Donesimo salavat na Njegovog miljenika Muhammeda sallallahu alejhi ve sellem i dovimo za sve one koji iskreno žele da im Allah ukabuli dovu, da osjete hadž i budu Allahovi gosti, amin.

 

 Fotografije koje smo zabilježili za 23.09.2014.godine možete pogledati klikom ovdje video žurnal klikom ovdje

Ažurirano ( Utorak, 23 Septembar 2014 23:40 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.