Autor Tarik Omerhodzic    Srijeda, 24 Septembar 2014 23:35    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 24.09.2014. godine

Sve naše hadžije i hadži-hanume uživaju u ljepotama Medine, grada Božijeg Poslanika Muhammeda s.a.v.s. i prema riječima rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta IZ u BiH Nezim-ef. Halilovića Muderisa svi su bez zdravstvenih poteškoća i drugih problema te, uz odgovarajući program Ureda za hadž, obavezne i individualne ibadete u džamiji Poslanika Muhammeda a.s. pripremaju se za obavljanje pete Islamske dužnosti.

Kako smo i najavili u prethodnom biltenu, danas je prva grupa, to jest hadžije iz prvog, drugog i trećeg aviona, zijaretila mjesta Uhud, te džamije Kuba i Kibletejn, a fotografije zabilježene prilikom ovog zijareta za vas smo postavili u današnju galeriju pod kategorijom tehnička podrška. Također vas podsjećamo na svakodnevne video žurnale i izvještaje koje predlažemo da pogledate,  podjelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama i na taj način zajedno s nama širite pozitivne habere o hadžu što je naša glavna zadaća i obaveza.

Dragi naši posjetioci svaki trenutak je prilika za dovu pa i u ovim mubarek danima tražimo od Allaha dž.š., čije ime je i El-Mudžibu što u prijevodu znaći Onaj koji se odaziva, zamolimo Njega za svaki hajr, da olakša hadžijama obavljanje hadža, da im hadž primi i sa svima nama bude zadovoljan, amin.

"Zaista je vaš Gospodar Plemenit i Stidan. Kada mu se rob obrati, pružajući ruke u dovi, On se stidi da ih vrati prazne.'' (Tirmizi)

Ažurirano ( četvrtak, 25 Septembar 2014 12:51 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.