Autor Tarik Omerhodzic    Petak, 26 Septembar 2014 14:05    PDF Ispis E-mail
Kako pomoći projekat "Tehnička podrška za hadž"

altPoštovani posjetioci.

Prije svega zahvala pripada samo Allahu dž.š. našem Uzvišenom Gospodaru koji nas je pomogao da otpočnemo jedno, ako Bog da dobro djelo koje se zove "Tehnička podrška za hadž".

Asocijacija hadžija Zul Hulejfa iz Novog Sarajeva ovaj projekat implementira šestu godinu bez finansijskog opterećenja za hadžije, njihove porodice, Ured za hadž Rijaseta IZ u BiH, odnosno besplatno za sve posjetioce naše internet stranice. Sve što koristimo od opreme, telefonskih i internet kartica, zakupa web prostora i hostinga, uplate za hadž jednom aktivisti te ostalih usluga obezbijedili smo vlastitim sredstvima, sredstvima sponozora i članova. Nakon što smo objavili ove informacije u nekoj od prethodnih vijesti na mail i facebook profil smo dobili više poruka podrške ali i pitanja kako podržati naš projekat.

Tim povodom želimo vas informisati i pozvati da i vi postanete dio našeg tima, odnosno da vašim članstvom pomognete naše projekte u budućnosti. Godišnja članarina iznosi 20 KM i hadžije je od danas mogu platiti i pouzećem. Naime ispunjavanjem ovog obrasca mi ćemo na vašu poštansku adresu uputiti poklon paket, a vi ćete prilokim preuzimanja članarinu platiti poštaru koji vam donese pošiljku.

 isto tako članarina se može uplatiti na naš račun:

Račun, br.: 141-001-00100778-83, BBI Bank International

Sa naznakom: Članarina za Asocijaciju Zul-Hulejfa

Svaki naš član koji uplati članarinu za godinu dana dobiće na poklon jedan DVD sa svim fotografijama visoke rezolucije sa Hadža 2015. i jedan DVD dokumentarnog filma snimljenog ove godine sa bosanskohercegovačkim hadžijama u trajanju od 60 minuta.

Nakon što uplatite naznačena sredstva za članarinu ili donaciju molimo vas da pošaljete vaše podatke (ime, prezime, adresa, datum rođenja i broj telefona) putem e-maila kako bismo dogovorili način preuzimanja poklon paketa i kako bismo vas upisali u našu bazu podataka.

Za vaša pitanja i ostale informacije molimo da nas kontaktirate putem facebook profila ili e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

ŠIRIMO ZAJEDNO LIJEPE HABERE O HADŽU!

Asocijacija hadžija Zul-Hulejfa Novo Sarajevo

Ažurirano ( Petak, 02 Oktobar 2015 14:15 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.