Autor Tarik Omerhodzic    Petak, 26 Septembar 2014 22:41    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 26.09.2014. godine

Zahvala pripada Allahu dž.š. Gospodaru svih svjetova i neka je salavat i selam na Njegovog miljenika Muhammeda s.a.v.s.

Danas su bosanskohercegovačke hadžije vrijeme u Medini proveli u pripremama za polazak u Mekku i individualnim aktivnostima. Kao što smo i najavili prva grupa hadžija, grupa koja je u Medinu doputovala sa prva tri aviona, sutra će ako Bog da krenuti na put prema Mekki a više informacija o vremenu polaska i njihovog dolaska u Mekku ćemo blagovremeno postavljati na našu internet i facebook stranicu. Moramo spomenuti da samo jedan naš aktvista ove godine prati hadžije i u isto vrijeme obavlja hadž te zbog toga vas molimo za strpljenje i razumijevanje kada su u pitanju sve aktivnosti vezane za naš projekat.

Danas smo pripemili 229 fotografija i video izvještaj koje predlažemo da pogledate u našim rubrikama. I za kraj ovog biltena zamolimo Uzvišenog Allaha dž.š. da hadžijama olakša obavljanje pete islamske dužnosti i sa svima nama bude zadovoljan! Amin!

Ažurirano ( Nedjelja, 28 Septembar 2014 00:10 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.