Autor Tarik Omerhodzic    Nedjelja, 28 Septembar 2014 23:41    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 28.09.2014. godine

Sve bosanskohercegovačke hadžije uz Allahovu pomoć iz Medine stigle se u Mekku. Veći broj hadžija do sada je obavio umru a naš hadži-Samih je ove aktivnosti iskoristio i postavio preko 500 fotografija sa video izvještajem. Hadži-Samih će i večeras pratiti hadžije u Harem i do sutra postaviti sve zabilježene sadržaje na našu internet i facebook stranicu.

Nakon što sve hadžije obave umru vrijeme do četvrtka 02.10.2014. godine provodit će u individualnim aktivnostima i ibadetima: Zatim će u noći između četvrtka i petka organizovano krenuti na Arefat, mjesto na kojem će boraviti 9. zul-hidžeta odnosno u petak 03.10.2014. godine.

Mi ćemo vas i dalje informisati o svim aktinostima iz Mekke te postavljati nove fotografije i video izvještaje pa vam predlažemo da nas i dalje pratite. Zamolimo Uzvišenog Allaha da olakša našim hadžijama obavljanje hadža i da sa svima nama bude zadovoljan! Amin!

 

Ažurirano ( Ponedjeljak, 29 Septembar 2014 21:44 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.