Autor Tarik Omerhodzic    Ponedjeljak, 29 Septembar 2014 23:20    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 29.09.2014. godine

Sve naše hadžije i hadži-hanume su obavile umru a vrijeme dok čekaju polazak na Arefat koriste za individualne ibadete i slobodne aktivnosti. Obzirom da je Ured za hadž Rijaseta IZ u BiH obezbijedio 4 autobusa koji saobraćaju na relaciji Harem - hotel u kojem su hadžije smještene, hadžijama je olakšan prijevoz pa veći broj njih vrijeme provode u Haremu Kabe.

Za danas je naš vrijedni hadži-Samih u Mekki zabilježio 343 novih fotografija i snimio video izvještaj sa rukovodiocem Ureda za hadž Rijaseta IZ u BiH Nezim-ef. Halilovićem - Muderrisom u kojem on govori o smještaju, zdravstvenom stanju hadžija i aktivnostima koje slijede u narednom periodu.

Predlažemo da ove sadržaje pogledate i podijelite na svojim profilima preko društvenih mreža kako bi naša mislija da širimo lijepe habere o hadžu došla na što više adresa. Zamolimo Uzvišenog Allaha da hadžijama i hadži-hanumama olakša obavljanje hadža i da sa svima nama bude zadovoljan! Amin!

Ažurirano ( Utorak, 30 Septembar 2014 20:16 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.