Autor Tarik Omerhodzic    Utorak, 30 Septembar 2014 23:35    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 30.09.2014. godine

Poštovani posjetioci naše internet stranice za danas smo vam pripremili novih slika i video izvještaj kako bismo vam pomogli da pratite sva dešavanja koja su vezana za naše hadžije. Ovog dana je hadžija Samih uložio dodatni napor te zajedno sa reisul hudžadžom, bivšim banjalučkim muftijom Edhem ef. Čamdžićem obišao naše hadžije koji su došli na hadž iz Zapadne Evrope. Posjetili su hadžije iz Austrije i Švicarske te zabilježili atmosferu koja vlada među njima.

Međutim, zbog problema sa internet konekcijom u Mekki primorani smo da tražimo alternativna rješenja tako da će sadržaji koji su danas zabilježeni sporije biti postavljani na našu internet stranicu. U toku noći očekujemo da će se ovi problemi riješiti a po prijemu navedenih sadržaja na naše servere iste ćemo i proslijediti na internet i facebook stranice. Zamolimo Uzvišenog Allaha da našim hadžijama i hadži-hanumama olakša obavljane hadža i da sa svima nama bude zadovoljan, amin!

Ažurirano ( Utorak, 30 Septembar 2014 23:49 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.