Autor Tarik Omerhodzic    četvrtak, 02 Oktobar 2014 01:14    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 01.10.2014. godine

SAM 3209Do polaska na Arefat naše hadžije vrijeme koriste u individualnim ibadetima, obilascima znamenitih mjesta u Mekki, odlascima u harem Bejtullaha te prisustvuju svakodnevnim predavanjima koje za njih organizuje Ured za hadž Rijaseta IZ u BiH. Tako su i danas bosanskohercegovačke hadžije provele svoje vrijeme a naš hadži-Samih je pripremio video prilog i više fotografija koje predlažemo da pogledate.

Kao što vam je poznato hadžije će u noći između četvrtka i petka organizovano sa autobusima prevesti se do Arefata mjesta na kojem će boraviti sve do pred akšam namaz 03.10.2014. g. a detaljnije informacije o navedenim aktivnostima pratite na našoj internet i facebook stranici. Zamolimo Uzvišenog Allaha dž.š. da hadžijama i hadži-hanumama olakša i sa svima nama bude zadovoljan, amin!

 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.