Autor Elvir S. Kurić    Petak, 03 Oktobar 2014 11:39    PDF Ispis E-mail
Dan stajanja na Arefatu 03.10.2014.

SAM 3532Danas je (petak, 03.10.2014.) deveti dan mjeseca zul-hidždžeta, odnosno Dan stajanja na Arefatu, dan u kojem Allah, dž.š., kako dolazi u hadisu, oslobodi najviše ljudi od džehennemske vatre.

U vrijeme kada se vrši godišnje mijenjanje Kisve, ogrtača Kabe u Haremu za to vrijeme sve ovogodišnje hadžije borave u šatorima na Arefatu. Naše hadžije su udaljene oko 800 m od Brda milosti - Džebelu-r-Rahme. Prije sabah namaza hadžije su započele sa današnjim aktivnostima i cijeli današnji dan će iskoristiti za individualne ibadete, nafile, dove, i sl.

U današnjim informacijama potrudićemo se da vas redovno izvještavamo o njihovim aktivnostima.

Zbog problema sa internet saobraćajem sa Arefata nismo u mogućnosti da Vam proslijedimo više fotografija, iz tog razloga postavljati ćemo nove fotografije onako kako pristignu.

Sve fotografije koje napravimo nalaze se u galeriji fotografija 03.10.2014.godine - AREFAT .

Ažurirano ( Subota, 04 Oktobar 2014 22:53 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.