Autor hadži Đevad Koldžo    četvrtak, 09 Oktobar 2014 23:49    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 09.10.2014.

SAM 4300

Danas je započela operacija povratka naših hadžija u domovinu. Prvi avion je na Sarajevski aerodrom sletio u 11:10 minuta. Drugi avion je nakon planiranog međuslijetanja na Krit ponovo poletio i trenutno se nalazi iznad Grčke. Njegovo slijetanje očekujemo inšallah nekih pola sata iza ponoći. Treći avion prema najavama će poletjeti oko 6:00 sati. Zbog kašnjenja dužeg od 5 sati, avio kompanija je za sve hadžije obezbjedila večeru. Sa trećim avionom se vraća i naš hadžija Samih, kao jedini predstavnik naše asocijacije na ovogodišnjem hadžu, što znači da su danas objavljene fotografije i video materijali ujedno i posljednji za ovu godinu. Naravno u nastavku ćemo ispratiti dolazak i ostalih aviona.

Još jednom koristimo priliku da se učlanite u našu asocijaciju, i na taj način pomognete ovaj  naš projekat. Osim toga plaćanjem članarine dobivate poklon od dva dvd-a na kojima će se nalaziti sve fotografije koje su snimljene ove godine u originalnoj veličini, kao i dokumentarni film snimljen za vrijeme ovogodišnjeg hadža na kojem ćete vidjeti  naše hadžije na svetim mjestima. Film je sniman profesionalnom kamerom i biti će montiran u slijedećih 20-ak dana većinom od materijala koje niste imali priliku da vidite. Više o tome kako postati član možete vidjeti klikom na link.

Ostanite i dalje sa nama i nastavimo da zajedno širimo lijepe habere o hadžu.

Ažurirano ( Petak, 10 Oktobar 2014 00:01 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.