Autor Elvir S. Kurić    Srijeda, 29 Oktobar 2014 12:21    PDF Ispis E-mail
Sljedeće sedmice počinje distribucija DVD-ova članovima Asocijacije

omotdvd2014-550x689 copyZavršeno je štampanje DVD-ova koji će putem preporučene pošte biti upućeni na adrese svih onih koji su za vrijeme hadža ili poslije uplatili članarinu Asocijacije Zul Hulejfa – Novo Sarajevo za 2014. godinu.

Svaki član će dobiti paket koji će sadržati dva dvd-a. Na prvom dvd-u se nalazi 4762 fotografije u originalnoj veličini i bez ikakvih oznaka, snimljenih za vrijeme ovogodišnjeg hadža.

Na drugom dvd-u se nalazi film u trajanju od 70 minuta također snimljen za vrijeme ovogodišnjeg hadža.

Članarina za Asocijaciju Zul Hulejfa – Novo Sarajevo iznosi 20 KM, kao i prošle godine i može se uplatiti na naš račun:

Asocijacija hadžija "ZUL HULEJFA Novo Sarajevo"

Bosnia Bank International

Broj računa:  1410010010077883

poslije čega je potrebno i poslati svoje lične podatke (Ime, Prezime, Adresa, i telefon) mail-om na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript " data-mce-href="mailto: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript "> Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ažurirano ( Srijeda, 29 Oktobar 2014 12:22 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.