Autor hadži Đevad Koldžo    Srijeda, 09 Septembar 2015 20:49    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 09. Septembar, 2015.

012-2015-09-09-110849Hadžije prva dva aviona su stigli u Medinu i smjestili su se u hotele. Kako su hoteli u neposrednoj blizini Poslanikove džamije, većina njih koristi priliku da svaki namaz klanjaju u džamiji. Treći avion sa hadžijama bi trebao poletjeti u 21:10 sati. Avion je stigao na Sarajevski aerodrom i u toku je ukrcavanje putnika. Informacije o letovima možete naći ovdje>>>.

Naš Elvir je danas počeo sa objavljivanjem fotografija. Zbog lakše preglednosti, svakodnevno ćemo otvarati novu galeriju. Današnju galeriju fotografija možete pogledati ovdje>>>.

Uskoro ćemo početi i sa postavljanjem video žurnala kojeg ćete moći naći u desnom gornjem uglu naše web stranice.

Još jednom napominjemo da ove godine na hadžu imamo samo jednog predstavnika, koji kao i svih ovih prethodnih 6 godina radi volonterski, koristeći svoj godišnji odmor, i za kojeg smo uplatili punu cijenu hadža, istu koju je uplatio i svaki drugi ovogodišnji hadžija.  On će za vrijeme hadža osim obaveznih hadžskih obreda i obavljanja namaza, svakodnevno fotografirati naše hadžije a potom te fotografije postavljati na server. Uz to će snimati i video materijal koji će montirati i također postavljati na server. Kada se na sve to doda i veoma spor internet u Saudijskoj Arabiji, sigurni smo da će svaki njegov radni dan trajati minimalno 20 sati. Zbog svega navedenog naglašavamo da ne postoji mogućnost nikakvih pojedinačnih zahtjeva (npr da on traži određenog hadžiju kako bi ga fotografisao, i sl.). Sa druge strane svaki hadžija može tražiti od našeg Elvira (koji nosi  prepoznatljivu majicu asocijacije Zul Hulejfa) da ga fotografiše, što će on sa zadovoljstvom učiniti i ta će fotografija brzo biti postavljena na našu web stranicu.

Molimo dragog Allaha Dž. Š. da ovaj naš trud upiše u dobra dijela.

Amin

Ažurirano ( Srijeda, 09 Septembar 2015 21:05 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.