Autor hadži Đevad Koldžo    četvrtak, 10 Septembar 2015 20:06    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 10. Septembar, 2015.

014-2015-09-10-152930Do ovog momenta u Medinu je stiglo ukupno 800 bosanskih hadžija. Hadžije su se smjestile u svoje hotele. Sve hadžije su dobro i zdravo, i koriste svaku priliku da provedu što više vremena u Poslanikovoj džamiji koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela. Mnoge hadžije koje se već nalaze u Medini će iskoristiti ovu noć da posjete Revdu, u kojoj se nalazi mezar Poslanika Muhammeda as.

Večeras  će sa Sarajevskog aerodroma poletjeti još dva aviona. Peti avion bi trebao poletjeti u 20:30 a šesti u 23:00. Vrlo je vjerovatno da će doći do dodatnih kašnjenja, ali sve informacije i promjene vezane za letove možete pratiti ovdje>>>.

Naš Elvir je danas do ovog momenta poslao 130 fotografija, a očekujemo da se taj broj  poveća u slijedećim satima. Današnji album možete pogledati ovdje>>>

Danas smo objavili i prvi Video žurnal koji možete pogledati ovdje>>>.

Molimo Svemogućeg Allah Dž.Š. da nas upiti na pravi put i da ovaj naš trud upiše u dobra djela.

Amin

Ažurirano ( četvrtak, 10 Septembar 2015 20:13 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.