Autor hadži Đevad Koldžo    Nedjelja, 13 Septembar 2015 22:36    PDF Ispis E-mail
Hadž bilten za 13.Septembar

011-2015-09-13-072952Danas  je i posljednja grupa naših hadžija  ( hadžije iz šestog i sedmog aviona) zijaretila Uhud, Kibletejn i Kuba. Zdravstveno stanje hadžija je i dalje veoma dobro i oni sve namaze klanjaju u Poslanikovoj džamiji koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela.

Kao i prethodnih dana i danas smo objavili veliki broj fotografija koje možete pogledati u galeriji, zatim video izvještaj koji smo snimili sa rukovodiocem Ureda za hadž, Nezim Halilović Muderrisom i Video žurnal.

Još jednom molimo sve oni koji prate našu web i Facebook stranicu, da ne šalju nerealne zahtjeve da snimimo tačno određenog hadžiju ili hadžinicu. Čak i da imamo nekoliko predstavnika na hadžu, a ne samo jednog, to  ne bi bilo moguće uraditi.

Molimo Svemogućeg Allah Dž.Š. da nas upiti na pravi put i da ovaj naš trud upiše u dobra djela.

Amin

Ažurirano ( Nedjelja, 13 Septembar 2015 22:53 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.