Autor hadži Đevad Koldžo    Nedjelja, 28 Avgust 2016 20:59    PDF Ispis E-mail
Sutra počinje projekat Tehnička podrška za Hadž 2016/1437H.

411Meka (42)InšAllah sutra sa polijetanjem prvog aviona sa našim hadžijama počinjemo sa projektom Tehnička podrška za hadž 2016/1437. Ovo je sedma godina kako implementiramo ovaj projekat i nadamo se da ćemo i ove godine, uz Allahovu pomoć uspješno da ga privedemo kraju.

U ime naše asocijacije ove godine na hadž putuje hadžija Sabahudin Čehajić. Kao i ranijih godina on će svakodnevno fotografirati naše hadžije, snimati, montirati i objavljivati video žurnale i činiti sve da nam dočara atmosferu iz Medine i Meke. Naravno on će imati podršku našeg centra u Sarajevu koji će uz sve to i da vas izvještava o statusu letova aviona sa hadžijama.

Od ove godine svi koji žele mogu i samostalno pratiti let aviona klikom na broj leta koji žele da prate ovdje>>>

Danas smo uzeli izjavu najodgovornijeg lica za organizaciju odlaska na Hadž iz BiH, Nezim ef. Halilovića, koju možete pogledati ispod.

Novost od ove godine je što ćete sve naše materijale moči pratiti i na službenoj stranici Rijaseta IZ BiH, a svaku večer u 19:45 u programu Televizije TV5 možete pogledati naš video izvještaj za taj dan.

Svim hadžijama koji ove godine putuju na hadž želimo Mebrur Hadž a za nas molimo Dragog Allaha Dž. Š. da nam osvjetli put i ukloni sve dušmane sa njega kako bi smo, inšAllah i ovaj projekat završili na najbolji način, tako da On bude zadovoljan sa nama.

Amin.

Ažurirano ( Nedjelja, 28 Avgust 2016 21:03 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.