Utorak, 23 Novembar 2010 16:44    PDF Ispis E-mail
Info 15:45

I današnji avioni kasne sa polijetanjima. Razlog je prije svega velika gužva na aerodromu u Džiddi i naše hadžije moraju čekati da prođu se potrebne procedure i svoj red polijetanja. Informacija koja nam je stigla prije par trenutaka od direkotra Ureda za hadž Nezim-ef.Halilovića je da je treći avion prošao pasošku kontrolu i prolazi kontrolne tačke i čeka svoj termin za polijetanje.Četvri avion završava sa provjerom karata i ostale dalje procedure. Mi ćemo po prijemu informacija polijetanja oba ova aviona vas obavijestiti i saopštiti vam plan slijetanja.

Sarajevski konvoj je stigao u Damask gdje će odmoriti i uživati u ljepotama i brojnim znamenjima ovog lijepog grada. O njihovom polasku za Tursku ćemo vas na vrijeme informisati.

Tuzlanski konvoj odmara u hotelu Surban u mjestu Urgup 18km od Nevšehira u Turskoj. Bitno je su nam svi živi i zdravi zato ću vas ovom prilikom pozvati na sabur a Dragog Allaha molim da nam svima olakša i da nam se hadžije hajirli što prije vrate.

 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.