Subota, 09 Oktobar 2010 18:24   
Uspješno realizovan još jedan seminar za ovogodišnje hadžije

Danas je u džamiji princa Abdullaha u Tuzli uspješno realizovan i četvti seminar za ovogodišnje hadžije i hadži-hanume.Ispred Ureda za hadž seminar je vodio Rasim-ef.Brković a ispred naše asocijacije projekat "Tehničke podrške za hadž 2010" predstavio je hadži Tarik-ef.Omerhodžić. Ovom seminaru su prisustvovali i glavni vodići ovogodišnjeg Hadža, predstavnici Muftijstva Tuzlanskog i ostali predstavnici medžlisa Tuzla. Ovom prilikom Ured za Hadž je podijelio kofere i ostalu opremu za naše hadžije i hadži-hanume. Sljedeći seminar je upriličen sutra 10.10.2010.godine u Isktiklal džamiji u Sarajevu sa početkom u 9:00 sati. Slike iz Tuzle možete pogledati u našoj galeriji pod linkom korisno ili klikom ovdje.


 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.