četvrtak, 04 Novembar 2010 02:06    PDF Ispis E-mail
Obavještenje za članove

Poštovani članovi postavili smo priručnik za korištenje usluga komunikacijckih centara u Medini i Mekki, odnosno način na koji možete kontaktirati sa vašim hadžijama i hadži-hanumama. Ovu uslugu će moći koristiti samo registrovani članovi i ona će se realizovati isključivo prema predviđenom rasporedu i dogovoru sa hadžija i hadži-hanuma. Komunikacija će biti isključivo preko Skypa kojeg morate imati instaliranog na svom računaru a za komunikaciju kliknite na predviđeni baner kojeg vidite kao registrovani članovi.

Sve vaše pristigle poruke u knjizi gostiju ćemo pokušati proslijediti do hadžija direktno ili preko oglasnih ploča u hotelu a za pitanja o komuniciranju pročitajte upute iz priručnika.

Molimo Vas da imate razumijevanja jer ovu uslugu za vas će realizirati samo tri čovjekta isključivo volonterski.Također vas molimo da imate razumijevanja o dužnosti zbog kojeg su hadžije i hadži-hanume na ovom mubarek putovanju i da se svi zajedno potrudimo da im olakšamo a ne otežamo.

 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.