Ponedjeljak, 08 Novembar 2010 01:10    PDF Ispis E-mail
Kratak presjek šta smo uradili

Obzirom da su prošle gotovo dvije sedmice kako je počeo projekat "Tehnička podrška za HADŽ 2010" koju u saradnji sa Uredom za hadž za vas realizuje Asocijacija hadžija iz Novog Sarajeva Zul-Hulejfa, želimo da Vam se zahvalimo što ste nam vašim posjetama dali podršku. Naime, u protekle dvije sedmice naša stranica je zabilježila preko 51.000 posjeta. što je za nas dodatna stimulacija da radimo još bolje i kvalitetnije a u cilju Zadovoljstva Uzvišenog Gospodara Allaha dž.š.

Do sada smo se trudili da radimo najbolje što možemo i uradili smo:

-Za sve naše hadžije koji su putovali autobusima smo upriličili kratke filmove za sve zemlje kroz koje su prošli kao i film "Temettu hadž u 17 koraka"  koji ih podsjeća na obavljanje pete Islamske dužnosti.

-Onolko koliko smo mogli za Vas smo pratili ispaćaje hadžija iz BiH.

-Prilikom kretanja autobusa pratili smo preko gps-a njihove pozicije i redovno vas obavještavali.

-Pratili smo polijetanja i slijetanja aviona i obavještavali vas o kretanju hadžija iz Džidde u Medinu.

-Uslikali smo 1211 fotografiju, snimili 10 interesantnih video clipova sa izvještajima naših vodića i odgovornih ljudi iz Ureda za hadž.

-Putem skypa povezali smo preko 150 hadžija sa svojim porodicama i pročitali sve vaše selame (preko 800) pristigle u Knjigu gostiju.

I dalje ćemo nastaviti da vam prenosimo sve informacije o našim hadžijama i hadži-hanumama kao i djeliće emocija koje oni proživljavaju.

Ovom prilikom vas molimo da imate razumijevanja za naš trud i da nam pomognete tako što ćete pamtiti lijepe stvari sa ove stranice i širiti ih, a one "loše" ako ih je bilo da zaboravite i da nam halalite.
Neka nam se Uzvišeni Gospodar smiluje, grijehe oprosti i nagradi na oba svijeta, a našim hadžijama da olakša i hadž primi, amin.

NAŠA MISIJA JE ŠIRENJE LIJEPIH HABERA O HADŽU

www.zulhulejfa.ba

 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.