Utorak, 30 Novembar 2010 13:28    PDF Ispis E-mail
Završetak projekta "Tehnička podrška za Hadž 2010."

Nakon 8,5 mjeseci intenzivnih priprema, i 33 dana implementacije završen je projekat "Tehnička podrška za Hadž 2010."

Mi sada pravimo analizu rezultata projekta i bez obzira što ona nije završena, možemo potvrditi da je ovaj projekat, hvala Allahu dž.š. nadmašio sva naša i najoptimističnija očekivanja. Dokaz za to je više od 110.000 posjeta našoj web stranici za ova 33 dana.

Naravno mi ne mislimo stati na ovome i poslije kratke pauze, odmah počinjemo sa pripremama za slijedeću godinu. Nadamo se da će rezultati ovogodišnjeg projekta biti dobar znak sponzorima da podrže našu akciju, a mi iz Asocijacije ćemo naravno i dalje sve raditi na volonterskoj osnovi. Za slijedeću godinu inšallah pripremamo da uvedemo u projekat i  IP kamere koje će biti stalno uključene u hotelima i na Arefatu i preko kojih ćete moći u "Live" prenosu pratiti sva dešavanja među bosanskim hadžijama, kao i još dosta drugih novih sadržaja.

U toku ovog projekta snimili smo više od 7000 fotografija i više od 6 sati video materijala. Sav taj materijal će biti obrađen i snimljen na dvd-e (7 do 10 dvd-a) i kao takav će biti dostupan svim onima koji se učlane u našu Asocijaciju. Način na koji se vrši učlanjenje će biti objavljen u sljedećih par dana.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo našim sponzorima: BH Telekomu, Fabrici Duhana Sarajevo,  Centrotrans - Eurolines-u i Općini Novo Sarajevo, bez kojih ovaj projekat ne bi mogao biti implementiran. Zahvaljujemo se i  svim medijima koji su prenosili vjesti o našem projektu i na taj način podržali našu misiju širenja lijepih habera o hadžu, a vas pozivamo da i dalje redovno posjećujete našu web stranicu gdje ćemo nastaviti redovno objavljivati sadržaje vezane za Mekku, Medinu, Hadž ili Umru.

Također vas molimo  da sve vaše prijedloge, primjedbe i sugestije, kao i do sada upisujete u knjigu gostiju kako bi smo slijedeće godine bili još bolji.

 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.