Nedjelja, 05 Decembar 2010 18:16    PDF Ispis E-mail
Danas stigao dio kofera i torbi

Danas je redovnim letom Turkish Airlines-a iz Istanbula u Sarajevo stigao jedan dio kofera i torbi bosanskih hadžija, koji su odlukom Air Meditaeranee-a, ovogodišnjeg avio-prevoznika naših hadžija, iz bezbjedonosnih razloga ostavljeni na aerodromu u Džidi. Danas je stglo 27 kofera i isto toliko torbi. U Uredu za hadž očekuju da će se dostava prtljaga putem redovne linije Turkish Airlines-a nastavit i slijedećih dana dok u Sarajevo ne stigne i posljednji kofer ili torba naših hadžija. Iz Ureda pozivaju sve one koji se nalaze na spisku prispjelih torbi i kofera da se jave u Ured na telefon broj (033)668651 , kako bi dobili  informaciju na koji način će preuzeti svoj prtljag. Spisak hadžija čiji su koferi ili torbe danas stigle u Sarajevo možete pročitati ovdje

 

 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.