Ponedjeljak, 06 Decembar 2010 18:10    PDF Ispis E-mail
Radosna vijest za hadžije koje očekuju svoje kofere - svi koferi stigli u Sarajevo

Kako nam je prije par minuta javio glavni rukovodilac Ureda za hadž, Nezim ef. Halilović - Muderris, svi koferi hadžija su danas stigli u Sarajevo. Koferi su iz Istanbula stigli posebnim kargo letom kompanije Tuirkish Airlines. U slijedećim satima ćemo objaviti  termine kada će koferi biti prevezeni u svaki od muftiluka gdje će biti uručeni vlasnicima.

Iz Ureda za hadž se zahvaljuju svim hadžijama i njihovim porodicama na razumijevanju i strpljenju prilikom rješavanja ovog problema nastalog odlukom avio kompanije Air Medeiterrane da iz sigurnosnih razloga smanji količinu tereta u svojim avionima, a što je za posljedicu imalo da 284 kofera bosanskih hadžija ostanu na aerodromu u Džidi.

 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.