Ponedjeljak, 06 Decembar 2010 21:54    PDF Ispis E-mail
Informacija o transferu kofera iz Sarajeva do odredišnih muftiluka

Koferi koji su danas stigli u Sarajevo će biti prevezeni sa tri kombi vozila. Sva tri vozila će krenuti iz Sarajeva do odredišnih muftiluka, odmah poslije sabah namaza prema slijedećem planu:

Prvo vozilo polazi iz Sarajeva do Travnika, poslije čega nastavlja put za Tuzlu. Očekuje se da ovo vozilo stigne u Tuzlu u poslijepodnevnim satima.

Drugo vozilo će se iz Sarajeva zaputiti najprije prema Zenici, poslije čega nastavlja put prema Banja Luci i Bihaću. Prema planu ovo vozilo bi trebalo stići u muftiluk Banja Luka u poslijepodnevnim, a u Bihaćki muftiluk u večernjim satima.

Treće vozilo će se iz Sarajeva zaputiti direktno  prema Goraždu.

Hadžije će svoju prtljagu moči preuzeti u pripadajućim muftilucima. Ured za hadž je ponovo izrazio svoje žaljenje zbog ove neprijatnosti, a na koju nisu mogli ni na koji način uticati.

 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.