Nedjelja, 29 Maj 2011 22:50    PDF Ispis E-mail
Započeli radovi na izgradnji novog aerodroma u Džidi

Započeli su radovi na  izgradnji novog međunarodnog aerodroma kralj Abdul Aziz u Džidi. Inženjeri i radnici Saudijske Bin Laden Grupe već rade na ovom velikom projektu, koji uključuje instalaciju najnovijih sistema i tehnologijau svrhu poboljšanja usluga za putnike i avio kompanije, Očekuje se da će se kapacitet aerodroma povećati na 30 milijuna putnika godišnje.  Projekt uključuje izgradnju četiri terminala ukupne površine  670.000 m², 200 check-in šaltera  opremljenih s najnovijim sigurnosnim sistemima, 96 jet mostova, 47 gate-ova,  prometni centar s stanicom Haramain željeznice i 133 metara visok kontrolni toranj koji će biti najviši na svijetu. Ostali sadržaji uključuju duty-free prodavnice, hotele i mnoge druge sadržaje i sigurnosne sisteme.

 

Ažurirano ( Ponedjeljak, 27 Juni 2011 15:10 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.