Autor hadži Đevad Koldžo    Utorak, 01 Novembar 2016 15:31    PDF Ispis E-mail
Druženje hadžija sa hadža 2016.g. – Avion 8., grupa 32

druzenje hadzija012-20161101-140639Na inicijativu hadžije Almira Jahića, koju su podržali Ekreme ef. Hodžić, vodič grupe 32 i Nezim Halilović Muderris, koji je bio raspoređen u pomenutoj grupi, sinoć je upriličeno druženje hadžija sa hadža u 2016. godini, koji su letili 8. avionom i bili u grupi 32.

Nakon pomenute inicijative pristupilo se formiranju viber-grupe „Hadž 2016.g. - grupa 32“, koja trenutno broji 26 članova.

Članovi su putem viber-grupe, a ostale hadžije SMS porukama ili telefonskim putem pozvani da u ponedjeljak 31. oktobra 2016. godine dođu na jaciju-namaz u džamiju Kralj Fahd, da nakon namaza poslušaju predavanje hfz. Kenana Musića, a potom da se nastave družiti u obližnjoj slastičarnoj Fantazija. Pozivu se odazvalo 27 hadžija/hadži-hanuma grupe 32, dok su ostali imali opravdane razloge nedolaska, zbog njihovog boravka u Finskoj, Danskoj, Njemačkoj ili zauzetosti u Rogatici, Kalesiji i Sarajevu.

Hadžije inša-Allah imaju namjeru nastaviti svoja periodična druženja najmanje svako 2-3 mjeseca, a na proljeće inša-Allah planiraju organizirano posjetiti Potočere-Srebrenicu i Žepu.

U cilju ostvarenja što bolje komunikacije za one koji ne koriste viber aplikaciju, svim hadžijama je podijeljen spisak hadžija grupe 32, sa adresama i kontakt telefonima, kako bi mogli da budu u međusobnoj komunikaciji i posjećivati jedni druge.

Naš domaćin ovoga puta je bio h. Almir Jahić.

Bilo je veoma lijepo i dirljivo družiti se sa braćom i sestrama sa kojima smo prije dva mjeseca proveli nezaboravnih 20 dana na našem najvažnijem životnom putovanju na hadžu 2016. godine, u dva sveta harema u Medini i Meki.

Nadamo se da će to naše prijateljstvo inša-Allah trajati na obadva svijeta, jer je utemeljeno na čistoj ljubavi u ime Allaha, dželle še'nuhu, bez bilo kakvih dunjalučkih interesa!

Želja nam je da i hadžije drugih grupa sa hadža pokrenu sličnu aktivnost!

Fotografije možete pogledati ovdje>>>

Press služba „Hadž 2016.g. – grupa 32“

Ažurirano ( Utorak, 01 Novembar 2016 15:34 )
 

Ajeti o Hadždžu

"Hodočastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogućnosti; a onaj koji neće da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome."    (Ali 'Imran, 97)

“...i oglasi ljudima hadž! – dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih.” (El-Hadždž, 27)

Naša misija

Naš zadatak je da širimo lijepe habere o hadžu i da razbijamo bošnjačku "dogmu" o tome kako na hadž ne treba ići dok si mlad već tek kada ostariš.